onsdag 18 februari 2015

OBS! Viktig info om Dexter

Här kommer viktig information gällande Dexter. Den sidan kommer att stängas ner den 20 februari och en ny sida som heter Hypernet kommer istället.


__________________________________________________________________
BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN
VIKTIG INFORMATION OM NY E-TJÄNST FÖR FÖRSKOLA, PEDAGOGISK OMSORG OCH FRITIDSHEM

Från 1 mars 2015 ersätts inloggning via Medborgarkonto (Dexter) till en ny e-tjänst för förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem. Det innebär att du som vårdnadshavare måste ha en e-legitimation och registrera barnets nuvarande schema i det nya systemet.
OBS! Gäller endast förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem. Du som har barn i grundskolan ska fortfarande använda Medborgarkonto vid t.ex. anmälan av frånvaro.


Med hjälp av vår nya e-tjänst kan vi erbjuda högre service, snabbare handläggningstider och bättre återkoppling.
I e-tjänsten kan du:
 Ansöka om plats i förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem.
 Registrera och ändra schema.
 Ändra grund för placering, till exempel om du blir föräldraledig eller arbetssökande.
 Lägga in och ändra kontaktuppgifter (telefonnummer, mobilnummer, e-postadress och eventuellt uppgifter till anhöriga).
 Lägga till eller ändra inkomstuppgifter.
 Säga upp plats.
Så här kommer du igång
Gå in på Gislaveds kommuns webbplats – gislaved.se – klicka på snabblänken E-TJÄNSTER/BLANKETTER och välj "Förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem" under Barn- och utbildningsförvaltningens e-tjänster.
För att logga in behöver du ha en e-legitimation som gör det möjligt för oss att identifiera vem du är. Du ansöker om e-legitimation hos din bank eller hos Telia. Mer information om e-legitimation hittar du på www.e-legitimation.se
Viktiga datum
20 februari 2015 Medborgarkontot (Dexter) stängs. Det innebär att systemet är stängt för ändringar av schema, inkomster m.m.
OBS! Gäller endast förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem. Du som har barn i grundskolan ska fortfarande använda Medborgarkonto vid t.ex. anmälan av frånvaro.


1 mars 2015 Ny e-tjänst för förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem öppnas. All information, med undantag av barnets nuvarande schema, finns i det nya systemet. Det innebär att vårdnadshavare så snart som möjligt efter den 1 mars 2015 ska lägga in barnets nuvarande schema i det nya systemet.

Behöver du hjälp?
Kontakta Ulrika Axelsson 0371-81895

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar