fredag 30 september 2016

V. 40

Hej alla barn och föräldrar!
Veckorna går med rasande fart och nu är det helg igen!
Dax att kolla över barnens kläder så det finns regnkläder, stövlar och extrakläder på fritids för nu är nog sommarvärmen över för det här året.....

Vi hade besök av Villstad fritids i måndags när det var studiedag och då var det många som passade på att leka med "gamla" förskolekompisar och en del hittade även nya kompisar, jättekul. Vi anordnade en pokemonjakt som många testade, åt mellis ute och lekte både inne o ute, fint väder hade vi som tur var. Vi kommer ordna många tillfällen under läsåret som vi träffar Villstad för att barnen ska lära känna varandra innan de börjar här nästa höst. 

Här är det dax för mellis!

Vi har haft ett lite mintema med pokemon denna veckan som ni kanske har märkt, pokemonjakt i måndags, pärlplattor, teckningar att färglägga och bokmärkestillverkning med pokemonfigurer. 
När barnen jagade pokemonfigurer fick de en lapp att fylla i. Ville man kunde man bara kryssa i vilka man hittat, lite svårare var att klura ut vilka ord bokstäverna bildade som stod på figurerna och de som ville kunde oxå räkna ut vilken summa alla tal blev.
Här tränar vi på mycket; fysisk aktivitet, kamratskap (de gick flera tillsammans) matematik, språk, kommunikation, och sist men inte minst; kul aktivitet tyckte nog alla.

Fina figurer blir det, en del tar flera dagar att bli klara medans några följer med hem samma dag.
Kreativitet, matte, koncentration, finmotorik, sortering........
Ibland är det skönt att bara kunna sätta sig tillsammans, prata med kompisar och få måla efter färdiga bilder.....

Här viks det bokmärken som kan användas hemma, vem vet, ni kanske kan önska en till er själva! Än så länge har vi bara prövat pokemonboll och pikatchu men det finns nog några fler filurer att testa.  Finmotorik, turtagande, koncentration, skapande.

V. 40 
Måndag: "Smultronets städgäng"rycker ut för att fixa och göra rent och snyggt på fritids!
Tisdag: vi går till gympasalen och leker
Onsdag: äppeltema/fri lek
Torsdag: lekhall/just dance
Fredag: fri lek  Carina jobbar

Trevlig helg önskar vi på Smultronet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar