fredag 28 oktober 2016

Veckan som gått + v.44-45

 Hej allihop! 
Under veckan har vi delat ut lappar om vad som händer på lovet till er som ska vara här.
Måndag: Utedag på fm
Tisdag: Badutflykt till Gislaved
Onsdag: Villstad fritids kommer hit och vi hittar på lite roligt ihop.
Torsdag: Bio på fm, spa på em
Fredag: Amanda jobbar på fritids

Vi började veckan med att gå till gympasalen och leka det vi skulle gjort förra veckan. Vi hjälptes åt med att bygga en bana som tog oss ut i den farliga djungeln bland pirayor, giftormar och träsk.... Man fick ta båten dit och flyget hem. Det blev lite kö när man skulle gå ombord på landgången till båten så man fick vänta på sin tur. Vi avslutade med att plocka undan allt och köra kortleksstafetten där man skulle vara snabb och uppmärksam så att man fick rätt kortleksfärg med sig till laget.

Veckans experiment blev en spännande upplevelse..... många var nyfikna på vad som skulle ske. Vi hade tagit fram en petflaska, vatten, karamellfärg, matolja och brustabletter...  Hällde i allt utom brustabletterna och barnen fick gissa och fundera på vad som skulle hända när vi stoppade i dom i flaskan....., det blev olika gissningar: det kommer en massa skum, det börjar bubbla, flaskan flyger i luften..... vill ni veta hur det slutade får ni fråga barnen😉

På Torsdagen hade vi två duktiga Smultronbagare som svängde ihop vårt goda bröd som vi kanske smakar på nästa vecka när det är lov.

V. 45
Den här veckan försöker vi att baka varje dag inför vår kommande café som ni kommer få en inbjudan till och det blir måndag, tisdag och onsdag v.48. Fundera gärna innan nu vilken dag som passar er bäst. De barn som inte bakar kommer vi köra kompislotteri med i olika varianter. 

Höstliga hälsningar Carina & Ulrika



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar